luni, 2 martie 2015

...să ai bunul simţ la tine?

Atunci când pleci de acasă, ultimul lucru pe care trebuie să-l faci e să te uiţi în oglindă. Arăţi bine, te-ai aranjat? Asigură-te că ai şi bunul simţ la tine!
Dacă nu ştii ce e acest bun simţ, priveşte în jur, învaţă, deprinde-l. Dacă nu se poate, stai la locul tău!A avea bun simţ poate că nu mai e un lucru normal al zilelor noastre, dar nicicum nu trebuie să-i lăsăm pe cei bădărani, necivilizaţi sau cum vreţi să le mai spuneţi să ne invadeze. Un "Bună ziua!", "Mulţumesc!" sau "La revedere!" arată faptul că ai primit o educaţie, ştii să respecţi şi să apreciezi lucrurile simple, la urma urmei.

Respectă-i pe cei din jur aşa cum te respecţi pe tine!

Un lucru făcut pe care-l vezi aşa cum trebuie sau îl faci cum trebuie, demostrează că ai bunul simţ la tine. Dacă vrei ca lumea să te aprecieze, fii tu cel care procedează corect. Atâta timp cât eşti un exemplu(bun), sigur că vei avea parte de oameni pe care îi vei întalni şi care se aseamănă cu tine. Dacă se strecoară şi "uscături", vei avea puterea de a distinge între ceea ce e bun şi ce e rău. Nu te lăsa jignit sau batjocorit de cei fără bun simţ. Dă tu dovadă de bun simţ si nu le intra în joc.

Rămâi în lumea bunului simţ, fără să-ţi pese de ce spun alţii! Rămâi cum te-ai văzut la început în oglindă pentru că tu eşti cea mai bună carte de vizită a ta.

 Don't worry, be happy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu