joi, 12 februarie 2015

...legea e lege pentru toţi?

Pentru că altfel fiecare ar face ce ar vrea şi mai ales, nu ar avea nicio remuşcare! Asta e probabil una dintre primele lecţii ale vieţii, pe care sigur a învaţat-o fiecare copil când era mic, deşi nu ştia exact cine e LEGEA. Dar totuşi sunt şi unii care riscă, sunt sprijiniţi şi mai apoi scapă basma curată.Cred că e de ajuns cât s-a furat până acum, câţi bani au ajuns în alte părţi sau cu câtă nesimţire au acţionat unii. Cert e că pentru unii a început numărarea inversă a pedepsei, unii îşi fac calculele pentru cât vor sta în închisoare şi pentru alţii sper că vor începe demersurile pentru a da explicaţii în faţa instanţei. Dacă sunt nevinovaţi, vor fi liberi, dacă nu..ăsta a fost riscul!

Nimeni nu-i obligă să ajungă parlamentari, miniştri şi mai ales, nimeni nu îi obligă să participe la practici ilegale. Nimeni nu te obligă să faci afaceri sau să le intermediezi pentru alţii. Dacă eşti demn, vei fi dat deoparte pentru că ai fost cinstit şi nu îţi faci planuri pentru ce vei face după gratii timp de caţiva ani.

Cazul zilei e cel al lui Varujan Vosganian, fost ministru al economiei, care a fost salvat de colegii senatori de începerea urmăririi penale. El crede că votul a fost o victorie a democraţiei pentru că a scăpat. Sunt curios ce ar fi fost votul, dacă ar fi început urmărirea penala. Şeful statului, Klaus Iohannis s-a declarat indignat de faptul că încă practicile vechi îşi mai au rădăcinile prinse adânc prin instituţiile statului şi a mai declarat că în faţa justiţiei, nu există decât o singură măsură: respectul faţă de lege, indiferent de persoană sau funcţie.

Pentru tine ce înseamnă legea şi respectarea ei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu