marți, 14 aprilie 2015

...să (nu) faci abuz de mâncare/băutură?

Stiţi cum an de an apar la tv primele ştiri cu ocazia Crăciunului sau a Paştelui. Mie mi se pare a fi un sistem foarte bine pus la punct totul.

"Peste două sute de pacienţi la Urgenţe!" poate suna un titlu de la ştiri, indiferent că e Paşte sau Crăciun.

Românul parcă nu se satură niciodată şi ăsta e şi motivul pentru care foarte multe persoane ajung la spital de sărbători, ba de la prea multă mâncare, ba de la prea multă băutură.
Eeii..şi totuşi de ce zic că se leagă?
Românul mai e şi mare amator de tv, ştirile de la ora 5, etc. Când vede că toată lumea mănâncă şi sunt oameni cărora li s-a făcut rău de la excese culinare, cei din faţa televizorului parcă încep un pariu: "Chiar aşa o fi? " Şi dă-i cu un fel de mâncare, apoi altul, un pahar de vin, unul de bere, altul de vin şi tot aşa. Mai sunt şi cei care au ţinut post şi care încearcă să recupereze în 2-3 zile ce nu au mâncat în 4-5 săptămâni.Dar hai să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă nimeni nu ar mânca sau bea peste măsură? Fără ştiri la tv, medicii fără pacienţi, practic sistemul s-ar duce la vale. Cel mai bine e să consumăm cu moderaţie, nu vine sfarşitul lumii a doua zi! Şi ar avea un program mai lejer şi medicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu