joi, 12 februarie 2015

...legea e lege pentru toţi?

Pentru că altfel fiecare ar face ce ar vrea şi mai ales, nu ar avea nicio remuşcare! Asta e probabil una dintre primele lecţii ale vieţii, pe care sigur a învaţat-o fiecare copil când era mic, deşi nu ştia exact cine e LEGEA. Dar totuşi sunt şi unii care riscă, sunt sprijiniţi şi mai apoi scapă basma curată.



Cred că e de ajuns cât s-a furat până acum, câţi bani au ajuns în alte părţi sau cu câtă nesimţire au acţionat unii. Cert e că pentru unii a început numărarea inversă a pedepsei, unii îşi fac calculele pentru cât vor sta în închisoare şi pentru alţii sper că vor începe demersurile pentru a da explicaţii în faţa instanţei. Dacă sunt nevinovaţi, vor fi liberi, dacă nu..ăsta a fost riscul!

Nimeni nu-i obligă să ajungă parlamentari, miniştri şi mai ales, nimeni nu îi obligă să participe la practici ilegale. Nimeni nu te obligă să faci afaceri sau să le intermediezi pentru alţii. Dacă eşti demn, vei fi dat deoparte pentru că ai fost cinstit şi nu îţi faci planuri pentru ce vei face după gratii timp de caţiva ani.

Cazul zilei e cel al lui Varujan Vosganian, fost ministru al economiei, care a fost salvat de colegii senatori de începerea urmăririi penale. El crede că votul a fost o victorie a democraţiei pentru că a scăpat. Sunt curios ce ar fi fost votul, dacă ar fi început urmărirea penala. Şeful statului, Klaus Iohannis s-a declarat indignat de faptul că încă practicile vechi îşi mai au rădăcinile prinse adânc prin instituţiile statului şi a mai declarat că în faţa justiţiei, nu există decât o singură măsură: respectul faţă de lege, indiferent de persoană sau funcţie.

Pentru tine ce înseamnă legea şi respectarea ei?

vineri, 6 februarie 2015

...De Ce?

Ei bine, iată şi povestea acestui loc nou. Pornit acum mai multă vreme şi lăsat deoparte, într-un loc ascuns, blogul a prins din nou aripi la începutul acestui an. Poate a avut legătură şi cu evenimentele sfârşitului de an din România, care au adus o mică schimbare (cel puţin la nivel de abordare) sau poate a fost doar o decizie de moment.

Un lucru e clar: autorii vor aduce evenimentele importante sau întâmplările zilnice sub o formă corectă, cum ar trebui să fie relatate oriunde, argumentate! Nu vor lipsi nici relatările pline de umor, fiecare fiind explicată argument cu argument. Comentariile vor fi permise şi sperăm că vom crea o comunitate De Ce care să dezbată alături de noi.

De ce? ...pentru că...



sursa foto: gliciousliving.com